Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Hasegawa: Ne všichni v Hondě mají Alonsa rádi

Hasegawa: Ne všichni v Hondě mají Alonsa rádi

S naštvaným jezdcem se těžko spolupracuje.

Dalo se očekávat, že po rozpadu partnerství McLarenu a Hondy vyplave na povrch nejeden zajímavý detail z jejich neúspěšné spolupráce. Je třeba říci, že Jusuke Hasegawa byl v odpovědích na dotazy ohledně vztahu s Fernandem Alonsem velmi pozitivní, jezdce i pochválil a osobně proti němu prý nic nemá, ale prozradil, že ne každý ve společnosti Honda má tak hroší kůži, aby ustál jeho otevřenou, neustálou a zpravidla velmi tvrdou kritiku a vlny stížností.

"Alonso mě po celou dobu držel pod tlakem," řekl šéf programu Hondy v F1 v rozhovoru pro noviny El Confidencial. "Když se mu vůz nelíbil, vůbec neváhal, jestli mi to má sdělit. Ale je to dobrý člověk a nejspíš neměl příjemný pocit, když mě musel pokárat. Ale musel, protože chtěl, aby všechno dokonale fungovalo."

Takže Hasegawa souhlasí s těmi, kteří v Alonsovi vidí jezdce až příliš zabraného do věcí v pozadí týmu?

"Vůbec ne. Alonso nás kritizoval, protože nebyl spokojen, a na to měl plné právo. Někteří z lidí Hondy nebyli rádi za tento Alonsův postoj, ale pro mě to nebyl problém. Mě osobně zklamalo to, že jsme mu nedali dobrý motor, ale v F1 je prostě náročné dosáhnout spokojenosti. A jelikož on nebyl spokojen, bylo těžké navázat dobré pracovní vztahy.

Ale nebylo to osobní. Alonso dělal svou práci. Dobrou profesionální práci. Jenže jezdci bývají hodně emocionální a pro jejich chování je třeba mít pochopení. Byl by spokojený, kdyby měl nejlepší vůz? Ano. Proto si nemůžeme stěžovat.
"

Hasegawa hovořil i o chybě, kterou udělalo vedení Hondy, když podcenilo náročnost F1.

"Očekávání Hondy byla tak strašně vysoká... Tam jsme udělali obrovskou chybu. Byli jsme příliš ambiciózní a v roce 2015 jsme opravdu nebyli připraveni. Ale součástí identity Hondy je, že vytrvá v boji a nikdy se nevzdá. Pokud by tomu tak nebylo, tak bychom teď z F1 odešli."