Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Alonsova pěst zanechala v Singapuru díru ve stěně

Alonsova pěst zanechala v Singapuru díru ve stěně

Tentokrát mu opravdu unikla šance na stupně vítězů

Fernanda Alonsa jsme neviděli na stupních vítězů už tak strašně dlouho... Přitom před dvěma týdny byla šance, že čekání bude konec a Alonso zaknihuje jediné stupně vítězů pro druhou generaci partnerství McLarenu s Hondou. Když ho nešťastnou náhodou vyřadila postartovní kolize, ještě si neuvědomil, o jakou šanci přišel. To, až když viděl pořadí jezdců a seznam vyřazených soupeřů ve svém pokojíčku v zázemí okruhu. Zahraniční média vyčmuchala, že to odnesla jedna stěna, v níž nyní zeje díra o velikosti Alonsovy pěsti.

"Ano... a stále je tam! Bylo to frustrací. Když jsem viděl opakovaný záběr a Vettela točit se ve třetí zatáčce... Byl jsem hned za Lewisem a na správných pneumatikách, takže jsem se ho ve správný moment dokonce mohl pokusit předjet," řekl Alonso.

Myšlenka na vítězství je možná trošku optimistická, ale není důvod, proč by nemohl být v cíli dříve než Valtteri Bottas, který získal třetí místo i přesto, že neměl svůj den.

"Pak bychom možná o jedno nebo dvě místa přišli, ale o více už ne, protože takové jsou městské okruhy. Nedá se tam moc předjíždět. To pódium by bylo jedním z největších úspěchů mé kariéry a o tuhle šanci jsem přišel.

Bylo to velmi frustrující. Někdy jsme prostě pomalí a nemáme žádnou šanci. Tak tomu bylo ve Spa i v Monze. Pouze čekáme na pár okruhů, kde můžeme být konkurenceschopní. Plus déšť, plus jsem byl v té zatáčce na druhém nebo třetím místě. Řekl bych, že stupně vítězů jsem měl garantované a byl by to můj možná největší úspěch za posledních deset let.
"