Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

McLaren nakonec bez bodu

McLaren nakonec bez bodu

Neradostné rozloučení s japonskými fanoušky

Ani jeden z jezdců McLarenu dnes nedokázal pro svůj tým vybojovat body. Stoffel Vandoorne byl před startem v podstatně lepší pozici, jelikož startoval z páté řady, zatímco Fernando Alonso z posledního místa. Jenže oba se na velkou část závodu společně zasekli za williamsem Lanceho Strolla.

"Měli jsme pár dobrých závodů a toto je jeden, na který budeme chtít rychle zapomenout," přiznal mladý Belgičan. "Měl jsem docela dobrý start, ale v tlačenici před druhou zatáčkou do mě naboural Kimi. Nemyslím, že to bylo schválně, naše vozy prostě byly ve špatném čase na špatném místě. Pak to už byl jeden velký kompromis. Propadl jsem se dozadu a až po šachovnicovou vlajku jsem si jel vlastní závod. "


Alonsa nakonec jen málo dělilo od čestného úspěchu, získání jednoho bodu za 10. místo.

"Odstartovali jsme z dvacátého a dojeli na jedenáctém místě. S jednou zastávkou a startem na již použitých pneumatikách jsme dokázali zabojovat, na čemž má zásluhu obrovské úsilí každého v týmu. Po tak velké penalizaci za výměnu motoru si myslím, že bychom si ten bod zasloužili. S Felipem to byla smůla. Jeho pneumatiky toho už měly dost, ale pak byl spuštěn virtuální safety car. To mu dalo čas nadechnout se a pak nás v posledních dvou kolech dohnalo čelo závodu," litoval Alonso, jehož pak stevardi napomenuli za nerespektování modrých praporků.

Končící partnerství McLaren-Honda se tak nepěkně rozloučilo se svými japonskými fanoušky.

"Byla to naše domácí velká cena a nedalo se vyhnout emocím. Rád bych poděkoval všem fanouškům, kteří nás sem přišli podpořit, a rovněž neúnavně pracujícímu týmu. Je škoda, že nebyli odměněni body. Ale do konce sezony zbývají čtyři závody a my budeme bojovat až do samého konce," řekl Jusuke Hasegawa, výkonný šéfinženýr Hondy.