Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Räikkönen byl ukrácen o jednu sadu pneumatik

Räikkönen byl ukrácen o jednu sadu pneumatik

Přiškvařila se v zahřívací dečce.

Za špatný kvalifikační výsledek vozu Ferrari s číslem 7 není zodpovědný Kimi Räikkönen ale podivná chyba, kvůli které přišel o jednu sadu pneumatik.

Finovi se v pátečních trénincích nedařilo, ale po změnách v nastavení se v Q2 dokázal dostat až za vozy Mercedesu a před Sebastiana Vettela. V Q3 byl však najednou o celou sekundu pomalejší než týmový kolega a zítra odstartuje až ze sedmého místa. Pomalé kolo však jde na vrub použití starší sady pneumatik, zatímco všichni ostatní použili nové sady.

"Měli jsme ještě jednu sadu pneumatik, která mohla být použita v poslední části kvalifikace, ale z nějakého podivného důvodu se spálila a zničila v zahřívací dečce," vysvětlil Räikkönen. "Ale i to je součástí hry. Máme za sebou pár náročných dní a zítra se nám snad podaří získat hodně bodů."

Räikkonenovy "těžké dny" byly způsobeny novými díly, které Ferrari dovezlo do Španělska v naději, že se díky nim posune opět blíž k Mercedesu. Räikkönen si s nimi však neuměl poradit a po pátku se vrátil ke starší konfiguraci.

"Bylo to moje rozhodnutí i rozhodnutí týmu. Vrátili jsme se k předchozímu balíčku, protože jsem si (novými díly) nebyl jistý a měl jsem (v pátek). Náročný den. Chtěl jsem mít jistotu, a když jsme se už jednou rozhodli, dalo by hodně práce opět to měnit. Už nebyla šance vrátit to zpět, ale jsem rád, že jsem zariskoval. Nemyslím, že by to bylo výrazně uškodilo mému výsledku, až do poslední části kvalifikace to nebylo zas tak špatné."

Sebastian Vettel byl zklamán, že v kvalifikaci zůstal daleko za mercedesy, ale v závodě by se mělo rozložení sil opět změnit.

"Pokud se na to podívám realisticky, tak je zřejmé, že jsou zde velmi rychlí. Jsou silní na všech typech pneumatik a i zítra budou jistě velmi silní. Doufám však, že zítra k nim budeme o něco blíž. V předchozích závodech jsme se k nim obyčejně přiblížili, ale porazit je bude velmi těžké."