Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Zatím žádné utrácení vývojových žetonů

Zatím žádné utrácení vývojových žetonů

Zprávy o úpravách motorů Ferrari a Mercedesu nebyly pravdivé.

Mercedes v Kanadě nenasadí upravenou verzi své pohonné jednotky, tedy alespoň ne natolik upravenou, aby kvůli ní přišel o část svých vývojových žetonů. S opačným tvrzením přišla začátkem víkendu Sky Sports.

"Je to nový motor a je lepší. Myslím, že by měli mít (vylepšení). Náš rozhodně takový bude," řekl během rozhovoru pro Sky generální ředitel týmu Lotus, Matthew Carter. Redaktor Sky si jeho slova (zřejmě) nesprávně vyložil a do světa vypustil zprávu, že Mercedes potichu připravil konkurenci překvapení a na rovinkách okruhu Gillese Villeneuvea využije novou verzi své pohonné jednotky.

Web Grand Prix Times však ještě včera tyto zprávy vyvrátil informací, že Mercedes na své žetony tak brzy nesáhne. První žetonové vylepšení nasadí, až když bude některý z jezdců továrního týmu chtít použít třetí motor, což by se mělo v ideálním případě stát během Velké ceny Belgie nebo VC Itálie. Zbývající žetony by tedy měly být použity až při výrobě posledních, čtvrtých motorů pro každého jezdce. Nejspíš tedy budou použity kolem VC Ruska nebo USA.

Stejný portál přichází s informací, že nic nebude ani ze slibovaného velkého zlepšení motorů Ferrari. Italský tým, Renault i Honda pracují pouze na spolehlivosti a ani jeden z nich nemá připraveny výrazné zlepšení výkonu. Nepotvrzené zprávy ještě před závodem v Barceloně tvrdily, že Ferrari pracuje na zvýšení výkonu o 20 až 30 koňských sil.