Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Hamilton: Čas vrátit úder

Hamilton: Čas vrátit úder

Rosberg se musí zlepšit.

Po frustrujícím závěru Velké ceny Monaka a porážce ve Španělsku již Lewis Hamilton myslí na jediné – co nejdřív se vrátit zpět na nejvyšší stupínek pódia.

"Myslím, že k Monaku již bylo řečeno všechno. Mě i tým to samozřejmě strašně zklamalo, ale poučíme se z toho a společně půjdeme dál, tak jako vždy doteď," řekl Brit. "Nyní se toužím opět posadit do kokpitu a vrátit úder. A nemohl bych si k tomu vybrat lepší místo než Montreal, víkend Velké ceny Kanady vždy patřil k mým oblíbeným. Fantastický závod, hodně zábavy ve městě a davy nadšených fanoušků."

Kanada přitom není Hamiltonovým šťastným závodem. Loni musel odstoupit kvůli přehřátým brzdám a pamatujeme si také jeho kolizi v roce 2008, kdy v boxové uličce zezadu narazil do stojícího vozu Kimiho Räikkönena. Ve skutečnosti ze sedmi závodů dokončil pouze čtyři, avšak třikrát vyhrál a jednou dojel na třetím místě.

"Ne vždy při mně stálo štěstí, ale nikdy jsem nedokončil závod mimo pódia a mám na to místo pár velmi pěkných vzpomínek, oslavil jsem tam moje první vítězství."

Sbírka Nica Rosberga se rozrostla o již třetí trofej pro vítěze závodu v Monaku, ale uvědomuje si, že na svého týmového kolegu rychlostně nestačil a potřebuje se zlepšit.

"Pořád nemůžu uvěřit, že jsem potřetí v řadě stál na nejvyšším schůdku monackého pódia. Bylo to neskutečné, ještě jsem asi nikdy neměl tolik štěstí. Ten víkend však přesto ukázal, že letos musím být ještě lepší," přiznal Rosberg. "Dvě vítězství mě posílila, sezona bude ještě dlouhá a vím, že dokážu ještě víc."

Náskok Lewise Hamiltona ve vedení šampionátu se po VC Monaka zmenšil na 10 bodů.