Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Hamilton: Měl jsem to pod kontrolou

Hamilton: Měl jsem to pod kontrolou

Rosberg se snažil jako blázen, ale ani to nestačilo.

Lewis Hamilton prohlásil, že měl včerejší závod celou dobu pevně v rukou. Oba vozy Mercedesu se opět odtrhly od zbytku pole a Hamilton si většinu závodu udržoval pár sekundový náskok. V posledních kolech však Nico Rosberg zvýšil tempo a dostal se k Hamiltonovi na méně než sekundu. Vypadalo to, že bude moct začít využívat DRS a pokusí se přebrat vedení, ale místo toho se úřadující mistr světa začal opět vzdalovat.

Hamilton tak získal již čtvrté kanadské vítězství a stal se druhým nejúspěšnějším jezdcem na Okruhu Gillese Villeneuvea, hned po Michaelu Schumacherovi.

"Vlastně jsem se po celou dobu nedostal pod větší tlak. Nico byl rychlý, ale cítil jsem, že to mám pod kontrolou a klidně jsem mohl jezdit rychleji," řekl Hamilton.

S výjimkou jediného kola po Hamiltonově zastávce strávil Rosberg celý závod jízdou na druhém místě a sledováním výfuku svého týmového kolegy. Po závodě měl pocit, že o vítězství přišel už v kvalifikaci.

"Byl to dobrý závod. Tlačil jsem na Lewise jako blázen, snažil jsem se ho dostat pod tlak, ale neudělal ani jedinou chybičku. Byl to náročný závod, museli jsme se starat o palivo, brzdy, mnoho věcí, ale Lewis byl na tom stejné. Rozhodla pouze drobnost na konci kvalifikace. Závodní rychlost jsem měl dobrou, rozdílná byla pozice na startu," myslí si Rosberg.

Hamiltonův bodový odstup od Rosberga v čele šampionátu tak narostl z deseti na sedmnáct bodů a ještě výrazněji se vzdálil Sebastianu Vettelovi, který po selhání techniky v kvalifikaci vybojoval páté místo.