Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Mercedes se nejvíce obává Ferrari

Mercedes se nejvíce obává Ferrari

Bude si na něj muset dávat dobrý pozor.

Oba jezdci Mercedesu se shodli na tom, že i na rychlé trati v Rakousku si budou muset dávat největší pozor na Ferrari. Vozy z Maranella mohou mít vysoké závodní tempo a na krátkém okruhu Red Bull Ring stačí i malá chyba a Mercedes může být poražen i v kvalifikaci.

"Nevím, jak vypadá srovnání naší rychlosti s ostatními, ale Ferrari se zdá být rychlé," řekl včera Hamilton. "Určitě jsou k nám blíže než na jiných okruzích. Vždy sledujeme, co nám hrozí od soupeřů a vždy tuto hrozbu bereme vážně."

Nico Rosberg dodal, že menší odstup Ferrari je alespoň částečně způsoben i kratšími časy na kolo. Red Bull Ringem se dá v monopostu F1 projet za méně než minutu a deset sekund, proto jsou menší i rozdíly mezi vozy a jezdci.

"Vždycky z nich máme trochu obavy, protože oni jsou naším nejbližším soupeřem a na této trati je kolo velmi krátké, takže všichni jsou si přirozeně blíž a dnes vypadali rychle," řekl německý pilot Mercedesu. "Před kvalifikací si vždy necháváte něco v rukávu, při dlouhých jízdách jsou možná blíž, jenže zde jsou blíž všichni."

Sebastianovi Vettelovi patří nejrychlejší kolo včerejších tréninků, což ale Rosberg částečně připisuje své chybě ve třetí zatáčce, kterou udělal během svého nejrychlejšího kola.

"Bylo to v pořádku. Ve třetí zatáčce jsem trochu zablokoval kola a ztratil tím trochu času, ale jinak to bylo fajn."