Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Za Hamiltonův start může technika

Za Hamiltonův start může technika

Rosberg našel důležitý kousek závodní rychlosti.

Lewis Hamilton dnes do závodu vystartoval z pole position, ale po pomalém startu se musel zařadit až za Nica Rosberga a na druhém místě zůstal až do konce závodu. Za pomalým startem byl prý ale technický problém, který se již Mercedes nějaký čas snaží odstranit.

"Nico odvedl fantastickou práci," přiznal Hamilton. "Nakonec, během závodu byl rychlejší a já jsem ztratil půdu pod nohama hned na startu. Pak jsem už na to tlačil jak se dalo, ale druhý stint byl už jenom o vzdálenosti, na to jsem se soustředil.

Na startu jsem měl problém s otáčkami. Složil jsem nohu z plynového pedálu, ale vůz nezareagoval a protočila se mi kola. Není to nejlepší způsob, jak začít závod, ale moje část garáže už na tom nějaký čas pracuje."

Z vítězství se tedy radoval Nico Rosberg. Přesto, že ho Hamilton letos párkrát s přehledem porazil, zůstává ve hře o mistrovský titul. Po dnešku už na svého rivala ztrácí pouze 10 bodů.

"Letos jsem našel kousek, který mi loni tak chyběl," řekl Rosberg. "Teď jsem v závodu o něco lepší. Dnes byl nejdůležitější start. Měl jsem skvělý start, v prvních zatáčkách jsem se dokázal ubránit a pak jsem se už soustředil na rychlost. Vůz se choval výborně, mám velkou radost z náskoku před Lewisem. Dnes mi všechno vyšlo bezchybně."

Krátce před koncem závodu jsme si vyslechli jeho rozhovor s inženýrem ohledně stavu pneumatik. Němec pocítil vibrace a začal mít obavy.

"Za vibrováním byla pravá přední pneumatika, tak jsem tým požádal, aby to sledovali. Nakonec to ale nebyl problém, pouze pneumatika byla už dost opotřebovaná. Nebylo to zrovna příjemné, ale nic vážného."