Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Marchionne: Red Bull by mohl mít naše motory

Marchionne: Red Bull by mohl mít naše motory

Vrátil by se červený býk k černému hřebci?

Tak co s Red Bullem? S Renaultem nemá trpělivost a přilákání Volkswagenu je přinejlepším na dlouhé lokty. Web motorsport.com se rozhodl pokusit situaci vyřešit a na Red Bull Ringu se zeptal rovnou Sergia Marchionneho, zda by Ferrari bylo ochotno dodávat Red Bullu své pohonné jednotky. Odpověď prezidenta Ferrari byla jednoznačně kladná!

"Je to součástí naší DNA a už jsme jim dodávali předtím," připomněl Marchionne sezónu 2006. "Myslím, že naše motory můžeme poskytnout kterémukoli týmu se zájmem s nimi jezdit. Máme pod kontrolou aerodynamiku, takže mezi naším vozem a konkurencí by zůstal dostatečný rozdíl. Rádi zajistíme vyrovnané podmínky, náš motor je k dispozici."

Spekulace o rozhovorech mezi Red Bullem a Ferrari jsou již staršího data, ale Marchionne jednání nepotvrdil, pouze řekl, že si Red Bull váží jako soupeře a nemá problém trochu mu pomoci.

"Mé dveře jsou otevřeny každému a Red Bull si velmi vážím. Myslím, že toho už pro sport udělali hodně a několik let po sobě byli šampiony. Jsem přesvědčen, že se jim podaří znovu najít svou cestu a pokud bychom jim s tím mohli pomoct, s radostí bychom to udělali."

Motorsport šel s dobrou zprávou za Christianem Hornerem, šéfem Red Bull Racingu, ten se však nad nabídkou jenom pousmál: "To je od něj hodně velkorysé. A samozřejmě by nám je dával zdarma… My ale potřebujeme především řešit vlastní problémy. S Renaultem máme smlouvu do konce příštího roku."

Red Bull již vícekrát prohlásil, že nechce být zákazníkem někoho, kdo má svůj vlastní tovární tým. Obává se, že by zůstal na druhé koleji a mimořádně by mu to zkomplikovalo boj o titul, pokud by v něm byl i tovární tým automobilky.