Novinky

  • 25.07.2024 Neutral Ivana Ulmanová po 18 letech končí ve vedení Automotodromu Brno

  • 25.07.2024 Good Esteban Ocon bude v příští sezoně působit v týmu MoneyGram Haas F1

  • 25.07.2024 Bad Verstappen kvůli motoru přijde o 10 míst na startu VC Belgie

Facebook Instagram

Pérez má novou smlouvu

Pérez má novou smlouvu

Red Bull je s ním evidentně spokojený.

Tak se zdá, že Sergio Pérez odvádí přesně takovou práci, jakou Red Bull od kolegu Maxe Verstappena potřebuje. Miliony fanoušků by si přály, aby měl Max Verstappen letos alespoň jednoho soupeře do boje o mistrovský titul, toho ve druhém voze dominantního týmu Red Bull. Avšak zatímco Verstappen zatím vyhrál pět velkých cen z osmi a sprinty v Číně i v Miami, Pérez nevyhrál nic a s více než 60bodovou ztrátou na Verstappena aktuálně okupuje páté místo Poháru konstruktérů. Ale pořád to stačí k tomu, aby byl Red Bull první i v Poháru konstruktérů, takže proč měnit vítězný tým?

Nadešla důležitá chvíle potvrdit naši jezdeckou sestavu pro rok 2025 a s radostí můžu oznámit, že budeme pokračovat s Checem,“ řekl Christian Horner. „Klíčovými faktory pro tým jsou kontinuita a stabilita a Checo a Max jsou silnou a úspěšnou dvojicí, která loni tomuto týmu poprvé v jeho historii získala první i druhé místo v šampionátu jezdců.

"Jsem nadšený, že zůstávám, že budeme pokračovat ve společném příběhu, že se do historie tohoto týmu budu zapisovat další dva roky," řekl mexický závodník.

Jak Pérez prozradil, podepsal dvouletý kontrakt, takže s týmem bude i na začátku nové generace vozů v roce 2026. Za předpokladu, že Verstappen zůstane v týmu, což ani teď nebylo oficiálně oznámeno, ale opět to bylo naznačeno, nebude příští dva roky u Red Bullu místo pro nikoho dalšího. Špatná zpráva pro Júkiho Cunodu a Daniela Ricciarda závodící za menší sesterský tým RB, přičemž oba pokukovali po přestupu do špičkového Red Bull Racingu. Najednou může být u RB nepříjemně málo místa, jelikož o stálé místo na startech velkých cen se hlásí mladý Liam Lawson, jenž loni velmi dobře zaskakoval za zraněného Ricciarda a letos nikde nezávodí, dělá pouze třetího jezdce oběma týmům Red Bullu. O místo u Red Bullu má prý velký zájem Carlos Sainz, ten však doufá ve Verstappenův přestup do Mercedesu. Už ale bude načase položit si otázku, zda je Verstappenovo setrvání u Red Bullu opravdu jisté na méně než sto procent, nebo jen Red Bull soupeřům kalí vodu.

Pérez bude závodit za Red Bull minimálně dokonce roku 2026. Foto: Red Bull

Zdroj: motorsport, úvodní foto: Red Bull