Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Mohlo se to stát každému

Mohlo se to stát každému

Pérez ani nedorazil na startovní rošt.

Jelikož se v Belgii dělily poloviční body prakticky podle pořadí v kvalifikaci, Sergio Pérez měl obdržet tři za sedmé místo. Stačilo se dostavit na startovní rošt a chvilku kroužit za bezpečnostním vozem. Sedmé stání však zůstalo prázdné, protože Mexičan svůj red bull zdemoloval cestou na start.

Jeho mechanici se řádně namakali, než všechny díly poškozeny nárazem do bariéry vyměnili za náhradní a vůz opět poskládali dohromady. Marná snaha, závod nebyl odstartován a Pérez nedostal možnost získat své místo zpět. Za předposlední pozici ve výsledkové tabulce vděčí pouze 10sekundového trestu, který obdržel Lance Stroll za nedovolenou výměnu zadního křídla v boxové uličce.

"Podmínky byly náročné a tyto mokré pneumatiky... Prostě byla trať extrémně mokrá a kluzká," vysvětluje Pérez. "Samozřejmě, přiznávám svou vinu, ale opravdu se to mohlo stát komukoliv jinému. Dopadlo to špatně, nakonec jsme jen kvůli tomu přišli o body. Mohu pouze pochválit svou partu. V průběhu minut byl vůz rozebrabý a znovu poskládaný dohromady. Oni podali ohromný výkon. Takový je duch týmu Red Bull Racing, velmi mě tím potěšili."

Fantastický výkon za nula bodů. Foto: Red Bull

Někoho by napadlo, že Pérez měl štěstí, že už měl v kapse čerstvě podepsaný jezdecký kontrakt na další rok ve špičkovém týmu. Mexičan však prozradil, že s Red Bullem byl dohodnut již celé týdny a podpis i s oficiálním oznámením byly pouze vhodně načasovanou formalitou.

"Svou budoucnost jsem měl vyřešenou dříve, než jsme se rozešli na letní dovolené. V létě na tom nikdo moc nepracoval, proto jsem podepsal až v pátek ve Spa. Ale dohodnutí jsme byli už déle. Už je to pár závodů, co mi Helmut (Marko) a Christian (Horner) oznámili, že jsou se mnou spokojeni a že nepotřebuji mít plán B. A já jsem jim také řekl, že jsem v týmu spokojený."

Zdroj: RaceFans, f1i, úvodní foto: Red Bull