Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Pérez už ví, co mladíkům zlomilo vaz

Pérez už ví, co mladíkům zlomilo vaz

Bestie Red Bullu není pro zelenáče.

Sergio Pérez již měl možnost povozit se ve vozech RB15 z roku 2019 a v rámci filmovacího dne i v letošním modelu RB16B. Také jezdil v simulátoru Red Bullu a na základě těchto zkušeností prý už ví, s čím si jeho předchůdci nedokázali poradit. Připomeňme, že před Pérezem byli týmovými kolegy Maxe Verstappena Pierre Gasly a Alexander Albon a výsledky obou byly pro Red Bull velkým zklamáním, proto před sezonou 2021 sáhl po zkušeném závodníkovi.

"Je to jiný vůz, už jsem pocítil jeho odlišnost," řekl jezdec s deseti lety zkušeností se závoděním ve vozech F1 třech různých týmů. "Kupříkladu má velmi silný předek. To jsou věci, které si jezdec všimne hned. Chápu, proč ne každý jezdec byl schopen adaptovat se na něj. Vím, co je ve věci. Je si třeba vědět věci načasovat, když z něj chceš dostat poslední desetiny sekundy. A k tomu je třeba mít zkušenosti a je třeba ten vůz dobře poznat. Doufám, že mně to nebude trvat dlouho.

Byl to pouze filmovací den, takže mi šlo pouze o to, abych si ve voze trochu zvykl. Ale myslím, že ve voze je velký potenciál a že se musí řídí jinak než jiné vozy. Měli jsme testovací pneumatiky a tak dále, takže nechci dělat silné závěry, ale podle mě je v tom voze potenciál."

Pérez hned pochopil, že vůz Red Bullu je jiný druh bestie. Foto: Red Bull

Za populárním mexickým závodníkem přišel po společnostech Claro a Telcel další sponzor. Spolupráci s týmem Red Bull oznámila společnost INTERprotección, největší pojišťovací společnost v Mexiku a Jižní Americe.

Zdroj: Motorsport, f1technical, úvodní foto: Red Bull