Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Pérez zůstává s Red Bullem

Pérez zůstává s Red Bullem

Mexičan dostane další šanci v roce 2022.

Tajenka rozdělení dvaceti jezdců mezi deset týmů F1 se nám pomalu zaplňuje. Mnozí se svým rozhodnutími čekají na Mercedes, který ještě nevybral parťáka k Lewisi Hamiltonovi, ale Alpine už oznámilo setrvání Fernanda Alonsa a nečekal ani Red Bull. V souladu s očekáváním potvrdil, že Sergio Pérez zůstává. Po letech má Max Verstappen týmového kolegu, který mu dokáže pomáhat v bojích proti Mercedesu, a dokonce už i vyhrál velkou cenu. Také není překvapením, že jezdec nepocházející z juniorského programu Red Bullu dostal opět smlouvu pouze na jeden rok.

"Bez jakéhokoliv problému zapadl do našeho velkého týmu a okouzlil nás výkony v první polovině sezony. Ukázal, že má na to, závodit v našem voze," řekl šéf týmu Red Bull, Christin Horner. "Příští rok začíná nová éra F1 s úplně novými vozy a Checo je jezdec se zkušenostmi z více než 200 závodů a celé dekády ve F1, takže nám jistě pomůže zvládnout náročné období a dostat z RB18 maximum."

"Vždy nějaký čas trvá, než si na všechno zvyknete, když přijdete do nového týmu," řekl Pérez. "Ale všechno jde poměrně hladce a už se cítím být součástí rodiny. Tvrdě makáme, chceme výsledky a jsem velmi rád, že jsem si získal důvěru Red Bullu. Čekají nás velké výzvy v druhé polovině této sezony a pak i příští rok."

Pérez už letos do boje o mistrovský titul nezasáhne, nebo pouze v roli Verstappenova pomocníka. Velká šance, že i příští rok bude sedět ve voze schopném vyhrávat velké ceny, ale určitě udrží jeho motivaci na maximu.

Po trápení s juniory Pierrem Gaslym a Alexandrem Albonem je zkušený a rozvážný legionář pro tým požehnáním. Foto: Red Bull

Horner se vyjádřil také k budoucnosti Pérezova předchůdce, Alexandra Albona. Je docela pravděpodobné, že zůstane v roli testovacího jezdce, přestože Red Bull by ho rád vrátil na starty velkých cen ve voze jiného týmu, pokud bude taková možnost. Není jasné, zda tím myslel i úplně cizí tým nebo pouze sesterské AlphaTauri, kde ještě nemá stoprocentně jisté místo Júki Cunoda.

Zdroj: RaceFans, úvodní foto: Red Bull