Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Pérez v Red Bullu objevil nový svět

Pérez v Red Bullu objevil nový svět

Závodit s inteligentním Hamiltonem je zážitek.

Ještě nejsme v polovině sezony, ale Sergio Pérez už s týmem Red Bull nasbíral dostatek zkušeností, aby mohl mluvit o velkých rozdílech v životech jezdce menšího týmu a jezdce špičkového týmu F1.

"Prostě jsem se ocitl v úplně jiném světě, než ve kterém jsem žil doposud. Nejenže jsem přestoupil z týmu do týmu... Některé týmy si mohou být hodně podobné, ale já jsem šel z extrému do extrému. Možná i kvůli tomu byly začátky těžší," řekl mexický závodník. "Není důvod, proč bych se i v průběhu dalších pěti závodů nemohl kontinuálně zlepšovat. To by mě dostalo ještě o třídu výše."

I díky tomu, že má na kontě více bodů než Valtteri Bottas, má nyní Red Bull bodový náskok před Mercedesem. Také byl pochválen, že dobře kryje záda týmovému kolegovi, díky němu se Mercedes již několikrát nemohl pokusit o taktické vítězství další zastávkou v boxech. Přesto se svým vykročením do první ligy nemůže být spokojen.

"Nečekal jsem, že pro mě bude změna týmu tak těžká. Ale je to opravdu velmi odlišný tým, s odlišným vozem, pohonnou jednotkou atd. Trvalo mi, než jsem si zvykl a pořád to ještě není úplně ono. Nechci teď mluvit o nějakých číslech, prostě jsem si představoval lepší výsledky. Ale sezona bude ještě dlouhá."

Pérez už sice není žádným nováčkem, ale ve společnosti nejrychlejších jezdců planety se ještě má čemu učit.

"Je to nová úroveň. Kupříkladu souboj, který jsem měl s Hamiltonem. Měl jsem možnost na vlastní kůži pocítit, jaký je to výborný závodník. Umí na soupeře zatlačit, umí i zacházet s pneumatikami. Mimořádně inteligentní jezdec, stejně jako Max. A závodění proti takovým jezdcům na takové úrovni dostává i mě na vyšší úroveň."

Pérez dělá průzkum nezmapovaného území. Foto: Red Bull

Zdroj: Racer, úvodní foto: Red Bull