Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Alonso zůstává v týmu Alpine

Alonso zůstává v týmu Alpine

Francouzi využili opci.

Fernando Alonso se sice do F1 vrátil s oznámením, že bude dva roky závodit za tým Alpine, ale ve skutečnosti měl jistotu pouze na jeden rok. Na prodloužení smlouvy o rok 2022 se nejprve musel dohodnout s vedením automobilky, což se mu zřejmě povedlo v průběhu letní přestávky a nyní je to už oficiální. Alonso bude i příští rok týmovým kolegou Estebana Ocona.

"Je mi potěšením oznámit, že můj kontrakt s Alpine F1 byl prodloužen o rok 2022. Opět se tady cítím jako doma, tým mě přivítal s otevřenou náručí," řekl Španěl, který za tým z Enstone závodil v letech 2003 až 2006, kdy získal své mistrovské tituly, a pak i v letech 2008 a 2009. "Máme náročnou sezonu, ale děláme pokroky a výsledek VC Maďarska je toho důkazem. Sezona nekončí, můžeme mít více skvělých vzpomínek, ale hlavně se těšíme na rok 2022 a velkou změnu technických pravidel."

Generální ředitel automobilky Alpine, Laurent Rossi, vyjádřil přesvědčení, že tým má jednu z nejsilnějších jezdeckých dvojic v poli. Alonso samozřejmě týmu přinesl mnoho zkušeností a vítěznou mentalitu, Ocon má být budoucí hvězdou. Mladý Francouz letos s týmem podepsal smlouvu na další tři sezony. Oba jezdci doufají, že s Alpine budou jednoho dne pravidelně bojovat o vítězství. O titulu v roce 2022 se nemluví, ačkoli Renault týmu dodá zcela novou pohonnou jednotku. Průnik mezi širší špičku bude ale povinností.

Veterán Alonso bude bojovat i v roce 2022. Foto: Alpine

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Alpine