Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Piastriho budoucnost je v Alonsových rukou

Piastriho budoucnost je v Alonsových rukou

Španěl odejde dobrovolně, nebo zůstane.

Výkonný ředitel Alpine nám dává nahlédnout do svých plánů s Oscarem Piastrim. Mladý Australan se ve své nováčkovské sezoně stal šampionem F2, ale tým francouzské automobilky pro něj měl volné pouze místo testovacího jezdce. A jelikož Francouz Sebastian Ocon má podepsanou smlouvu na roky dopředu, Piastriho budoucnost značně závisí na rozhodnutí Fernanda Alonsa.

Uvidíme. Pokud bude vůz rychlý a Fernando spokojený, čeká nás jeden typ diskuse, ale pokud ne, bude to docela jiný typ diskuse,“ snaží se vysvětlit Marcin Budkowski. „Ale je jasné, že v Oscarovi máme skvělý talent. A pokud nebude volné místo v týmu Alpine, určitě nalezneme způsob, jak ho dostat do vozu F1, a přitom si jej nechat jako součást rodiny Alpinu.

Alespoň že pozice náhradníka není až tak nudná jako v jiných sportech.

Oscar bude důležitý pro náš program v simulátoru. Bude makat na vývoji vozu, spolupracovat s týmem inženýrů v továrně a chceme mu dát i co nejvíce času na trati.

Pokud FIA naplní plány udělat z účasti málo zkušených testovacích jezdců v prvních trénincích před závodem povinnou jízdu vícekrát do roka, Piastri se za volant určitě dostane. Sebevědomí ohledně možnosti jeho umístění v jiném týmu může vycházet z důvěry v novou pohonnou jednotku, kterou Renault letos nasadí. Pokud bude konkurovat motorům Mercedesu a Red Bullu, mohl by k továrnímu Alpine přibýt zákaznický tým a Piastri by nejspíš závodil tam, pokud se Alonso nerozhodne odejít do důchodu.

Piastri je jistě talentovaný, jenže Alonsa se Alpine jen tak nevzdá. Foto: Alpine

Zdroj: RaceFans, úvodní foto: Prema