Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Alonso je stále lepší než ostatní

Alonso je stále lepší než ostatní

Odejde, když najde přemožitele.

Dvojnásobnému šampionovi Fernandu Alonsovi je 40 let a oba jeho tituly jsou již více než 15 let staré. A letos mu končí dvouletý kontrakt, který po přestávce od volantu F1 podepsal s Alpinem. Mnozí očekávali, že pokud se tomuto týmu letos, po změně technických pravidel, nepodaří proniknout mezi špičku, další smlouvu už nebude chtít podepsat. Ovšem tak to vypadá, že matadora jeho práce pořád baví a stále se cítí být na vrcholu fyzických sil i motivace.

Protože si myslím, že jsem ještě pořád lepší než ostatní,“ odpověděl Alonso odvážně na otázku, co mu i ve věku 40 let dodává motivaci i přes smůlu a zatím nepříliš dobré výsledky. „Když potkám někoho, kdo bude evidentně lepší, když budu pomalý při startech, když si nedokážu nastavit vůz, když bude opačná strana garáže o vteřinu rychlejší než já a já s tím nedokážu nic udělat, tak pak to vzdám a přiznám, že nastal čas odejít někam jinam. Ale právě teď to vidím opačně. A závodění miluji.

Alonso je aktuálně až na 15. příčce šampionátu, ale to hlavně proto, že ho pronásledují problémy s technikou a nedokončil dva ze čtyř závodů. Loni na začátku roku, po jeho návratu do závodního kokpitu, vedle něj vynikal Esteban Ocon, který od Alpine hned i dostal víceletý kontrakt, ale Alonso ho stihl do konce roku bodově dohnat a překonat. Alonsova rychlost a chuť setrvat ve F1 jsou špatnými zprávami pro mladého šampiona F2, Oscara Piastriho, jenž si užíval podporu juniorského programu Alpinu, který na něj má výhradní právo, ale ve svém týmu má pro něj volné pouze místo testovače.

Alonso závodí i s jezdci o dvě dekády mladšími. Foto: Alpine

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Alpine