Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Hamilton si užívá atmosféru domácí velké ceny

Hamilton si užívá atmosféru domácí velké ceny

Vzrušení graduje už několik dní.

Lewis Hamilton se už za pár hodin postaví na start Velké ceny Velké Británie a k první zatáčce bude blíž než všichni ostatní. Ze zisku pole position se včera velmi těšil.

"Získat pole position na domácí půdě je vždy něco speciální a velmi výjimečné. Tak mnoho lidí dnes přišlo a někteří tu budou celý víkend a to je pro mě obrovská motivace," řekl britský pilot.

Hamilton přitom za sebou nemá ideální začátek závodního víkendu. V pátek byl rychlejší jeho týmový kolega.

"Celkově to nebyl zrovna bezproblémový víkend, spíše by se dalo říci, že jsem se vezl na horské dráze. Měl jsem problémy s nastavením, vyvážením a ani jsem nenajel tolik kilometrů, kolik jsem chtěl. Před kvalifikací jsme ještě měnili nastavení a vůz přizpůsobili více závodnímu tempu než kvalifikaci, ale pak jsem na to v Q3 mohl dupnout a podařilo se mi vítězné kolo. Jsem opravdu neuvěřitelně šťastný."

V Anglii je Formule 1 mimořádně populární a Hamilton si užívá nadšení svých fanoušků na tribunách.

"Transparenty, vlajky, týmové čepice i zprávy, které teď denně dostávám… To vytváří zvláštní atmosféru a vzrušení. Vnímáte, že ty lidi teď máte velice blízko. Doufám, že nám to množství pozitivní energie zítra pomůže."

Jeho rival v boji o titul, Nico Rosberg, odstartuje z druhého místa. V prvním měřeném kole Q3 zaostal za Hamiltonem jen o desetinu sekundy, ale druhé bylo mnohem pomalejší a vzdal ho už v polovině.

"Během posledního kola bylo něco jinak. Nikdo se nezlepšil, nebo možná málokdo. Felipe se zlepšil?" Zeptal se Rosberg, přičemž se podíval na brazilského závodníka, který se svým posledním kolem dostal na třetí místo. "S levou přední pneumatikou něco nebylo v pořádku, vůz byl nedotáčivý. Něco bylo velmi špatně, musíme se na to podívat."