Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Red Bull s motory Mercedes a značkou Aston Martin?

Red Bull s motory Mercedes a značkou Aston Martin?

Pravděpodobně jenom novinářská kachna, Lauda zprávu popřel.

Autosport a jeho sesterský web Autocar přišly se zajímavou, i když nepotvrzenou zprávou. Na nejvyšších místech společností Mercedes, Red Bull a Aston Martin se prý vyjednává o vzájemné spolupráci v F1.

Tým Red Bullu by se měl díky tomuto obchodu již od příští sezony dostat k výborným motorům Mercedes. Ty by však byly přebrandované na Aston Martin, britskou automobilku, z níž 5 procent vlastní Daimler AG, mateřská společnost Mercedesu. Red Bull a Aston Martin by za umožnění tohoto obchodu dobře zaplatily a pomohly tak Mercedesu s financováním nákladného vývoje hybridní pohonné jednotky.

Za nápadem mají stát titíž lidé, kteří před roky zařídili sponzorskou dohodu mezi Nissanem a Red Bullem, který díky ní dodnes dělá reklamu automobilům Infiniti, ačkoli jsou jeho vozy poháněny Renaultem. Ten však na konci sezóny svou účast v F1 přehodnotí a Red Bull by v případě jeho odchodu mohl sáhnout po zákaznických motorech Mercedesu jako "plánu B".

Aston Martin tuto zprávu zatím nekomentoval, ale Niki Lauda krátce před startem Velké ceny Velké Británie řekl, že o přípravě takového obchodu nic neví, nikdo je nekontaktoval a celé je to jenom kopa nesmyslů.