Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Podle bulváru je Lauda již při vědomí

Podle bulváru je Lauda již při vědomí

Pro nemocnici je běžným pacientem

Mluvčí vídeňské Všeobecné nemocnice prostřednictvím agentury APA oznámil, že další oficiální zpráva o zdravotním stavu Nikiho Laudy bude zveřejněna nejdříve v pondělí. Pokud ovšem k tomu dá svolení jeho rodina.

Trojnásobný mistr světa F1 se ve čtvrtek podrobil transplantaci plic. Podle lékařů přišel zákrok za pět minut dvanáct, protože Laudovi šlo skutečně o život.

Profesor Walter Klepetko, který ho operoval, zdůraznil v rozhovoru pro televizi ORF, že ikona rakouského motorsportu nepožívá žádných privilegií: „Chováme se k němu jako ke každému jinému pacientovi. Má stejná práva i povinnosti.“ Prognóza je podle něj vcelku příznivá, za největší riziko označil případnou infekci a také hrozbu selhání ledvin, které nemocnému byly už dvakrát transplantovány. Na další otázky odmítl odpovědět.

Úspěšnější byl údajně portál oe24.at. Předesíláme však, že jde o lehce bulvární web. Ten sehnal, jak už to bývá, „nejmenovaný zdroj“. Od něj se dozvěděl, že Lauda se v sobotu probral z umělého spánku a samostatně dýchá. Pravdivost tohoto tvrzení samozřejmě nelze ověřit.