Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Mohli jsme mít plán B, zlobí se Lauda

Mohli jsme mít plán B, zlobí se Lauda

Rosberg měl být k týmu upřímnější.

Mercedes se pomalu vzpamatovává z nečekané ztráty Nica Rosberga. Zatímco Toto Wolff se snaží mluvit o nových vzrušujících příležitostech, Niki Lauda, který je výkonným ředitelem i minoritním spolumajitelem týmu, skrývá své rozčarování hůře. Příští rok se na trať poprvé dostanou vozy nové generace, tým může přijít o dominantní postavení a v prosinci neví, kdo bude Lewisu Hamiltonovi v únoru pomáhat s testováním a během sezóny se získáváním bodů. Rosberg přitom letos podepsal novou dvouletou smlouvu. Kdyby naznačil, že ji možná nedodrží, Mercedes mohl mít v záloze vhodného náhradníka. Teď už všichni mají smlouvy.

"Nejvíc mě zlobí, když slyším, že Nico mohl pokračovat, kdyby nezískal titul mistra světa. Mohl aspoň něco naznačit, když podepisoval kontrakt," cituje Laudu Die Welt. "Připravili bychom plán B a mohli jsme být připraveni. Ale teď se to už nedá vrátit zpět. Dali jsme mu příležitost stát se mistrem světa ve fantastickém voze a on nám pak řekl, že chce odejít. V našem skvěle fungujícím stroji je najednou velká díra a vypadáme jako pitomci."

Lauda, ​​trojnásobný mistr světa, zopakoval svá slova o tom, že on by nikdy neodešel jako úřadující šampion.

"Nikdy mě ani nenapadlo, že bych neobhajoval titul. Bylo výzvou mít na voze číslo 1 a znovu porazit všechny soupeře. Vlastně obhajoba titulu byla nejdůležitější. Chcete být šampionem, abyste měli takovou sezónu. Nico se rozhodl jinak, vždy to tak chtěl. Problém je v tom, že nám to nikdy nenaznačil a nyní jsme kvůli tomu zůstali překvapení."