Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Polovina jezdců chce Rosbergovo místo

Polovina jezdců chce Rosbergovo místo

Lauda nevěřil vlastním uším.

Nico Rosberg šokoval svět motorsportu oznámením, že nebude obhajovat mistrovský titul a se závoděním v F1 končí. A nepřekvapil pouze fanoušky, novináře a soupeře, ale i vlastní tým, který se o jeho úmyslu dozvěděl během pár dnů mezi poslední velkou cenou sezóny a slavnostním předáváním trofejí. Niki Lauda, ​​výkonný ředitel Mercedesu, přiznal, že ho zpráva o ztrátě Rosberga zastihla zcela nepřipraveného. On sám z F1 odešel, když byl mladší než Rosberg a později se vrátil, aby získal třetí titul, ale nikdy ho ani nenapadlo odejít po vítězné sezóně.

"Zavolal nám pár hodin předtím, než se to dozvěděla veřejnost. Nebyl jsem na to připravený a zaskočilo mě to, nikdo v Mercedesu si nedokázal ani představit, že by už měl dost," řekl Lauda novinářům. "Nejprve jsem tomu nevěřil. "Nico, to co nám říkáš, to je žert? Utahuješ si z nás? "Ale potvrdil, že to myslí vážně. Neuvěřitelné. Když jsem já vyhrál první titul, okamžitě jsem začal myslet na to, jak vyhrát další. Nico ne. Když skončil, byli jsme zmatení, nepřipravení a nepříjemně překvapeni byli všichni, kteří se podíleli na Nicově titulu."

Mercedes teď může mít problém najít dostatečně dobrého náhradníka. K Hamiltonovi nemohou vzít ledaskoho, přitom nejuznávanější jezdci mají dávno podepsané smlouvy. Mercedes má v záloze Pascala Wehrleina, který testoval letošní vůz a ze všech jezdců nejvíce pomáhal Pirelli s vývojem nových pneumatik, což znamenalo jezdit v přechodném voze. Jenže jako závodník F1 má za sebou pouze jednu sezónu v malém týmu Manor vedle nezkušených týmových kolegů.

"Přišli jsme o šampióna, nejlepšího jezdce sezóny 2016. Nebude snadné nahradit ho, protože všichni jezdci splňující určitý standard mají smlouvy s jinými týmy. Brát do týmu mladého jezdce je riskantní. Nevíme, zda bude dostatečně silný. Ale už se nám nabídla prakticky polovina pole."