Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Hamilton: Velmi, velmi náročný závod

Hamilton: Velmi, velmi náročný závod

Nechtěl riskovat, ale ani se vzdát prvního místa.

Lewisu Hamiltonovi se opět podařilo vyhrát svou domácí velkou. Po velmi špatném startu se propadl na třetí místo, avšak po výměně pneumatik se vrátil do vedení. Před koncem závodu to ještě vypadalo na souboj s Nicem Rosbergem, ale na Silverstone se spustil déšť a Hamilton se skvěle načasovanou zastávkou nejen udržel v čele závodu, ale také získal pohodlný náskok.

"Myslím, že poprvé v celé kariéře v F1 jsem udělal perfektní rozhodnutí ohledně pneumatik," řekl Hamilton. "Věděl jsem, že déšť zesílí a týmu jsem řekl, že bychom měli udělat zastávku. Po výměně jsem si opakoval, že snad opravdu bude hodně pršet. Nebylo na tom nic geniálního, ale ani bych neřekl, že to bylo jenom štěstí. Řekli, že déšť se blíží a já měl pocit, že jít do dalšího kola by již bylo riskantní. Rozhodl jsem se a tentokrát správně."

K rozhodnutí zamířit k mechanikům pro přechodné pneumatiky mu pomohly i chladnoucí slicky, ale ať je to jak chce, na toto vítězství jen tak nezapomene.

"Byl to velmi, velmi náročný závod. Na startu mi proklouzly kola, ale o to víc to bylo vzrušující. Fantastický závod. Po restartu jsem se velmi chtěl dostat před Massu, ale nepodařilo se mi dobrzdit do 15. zatáčky a spadl jsem zpátky na třetí místo, a pak jsem už nemohl najít způsob, jak se přes ně dostat.

Když začalo pršet, přišel jsem o teplo v předních pneumatikách. Ten vepředu to má vždycky těžké. Je to o tom, jak moc zariskovat. Jeden z mých nejsložitějších závodů za dlouhý, dlouhý čas. Vůbec jsem nechtěl riskovat, ale nechtěl jsem ani přijít o první místo. To by zklamalo fanoušky."