Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Rosberg si chvíli myslel, že vyhraje závod

Rosberg si chvíli myslel, že vyhraje závod

Ale jen co se ujal vedení, déšť zesílil a vzal mu cenné sekundy.

Nico Rosberg na konci včerejšího závodu cítil, že po všech problémech a jízdě za vozy Williamsu se mu přece jen otevírá cesta za vítězstvím. V jednu chvíli už byl jen 1.5 sekundy za vedoucím Lewisem Hamiltonem, ten pak s příliš studenými pneumatikami zabočil do boxové uličky a nechal si nazout sadu do přechodných podmínek. Nico Rosberg měl v té chvíli první místo i rychlost, ale to trvalo jenom chvíli, pak vjel do houstnoucího deště a všechny jeho naděje se rozplynuly. Na trať se po výměně pneumatik vrátil daleko za Hamiltonem.

"Byl to vzrušující závod. Měl jsem opravdu špatný start a přišel o dvě pozice a později zůstal zaseknutý za vozy Williamsu, protože nebyla žádná možnost jak se přes ně dostat. Lewis se jich zbavil v boxech, to ale nebyl můj případ, i když to bylo hodně těsné!" řekl Rosberg, který od svých mechaniků po první zastávce odjížděl bok po boku s Felipe Massou. Ten však jel na vnitřní straně zatáčky před výjezdem z boxové uličky a zůstal před ním. Ztracený čas mu pak chyběl hned v dalším kole, když mu těsně před nos vyjel Bottas, taky už na nových pneumatikách. Oba jezdci v bílých vozech zdolal, až když se na trati objevily první kapky blížící se dešťové přeháňky.

"V té době jsem už nevěřil, že bych mohl vyhrát. Ale když (Hamilton) zabočil k mechanikům, považoval jsem to za jeho chybu, jenže déšť najednou zesílil. Ukázalo se, že se Lewis rozhodl správně a já jsem zůstal venku o jedno kolo déle a ztratil tím hodně času. To byl zlomový moment závodu, pak jsem už neměl žádnou šanci. Ale Lewis si nakonec plně zasloužil vyhrát, během celého víkendu byl lepší."