Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Rosberg: Nadále mám ten problém s brzdami

Rosberg: Nadále mám ten problém s brzdami

Hamilton o ničem takovém neví.

Nico Rosberg ve čtvrtek před začátkem víkendu Velké ceny Maďarska řekl, že se nadále trápí s brzdami, a že tento problém nelze rychle odstranit.

"Nikdy není jednoduché dobře si nastavit vůz, vždy je to výzva, ale momentálně s vozem nemáme žádný velký problém. Tedy až na mé obvyklé problémy s brzdami, například, ale to je dlouhodobá záležitost, která se nedá jen tak odstranit," řekl Rosberg, čímž zaujal novináře, kteří chtěli vědět víc o tomhle "problému".

"Je to o mém osobním pocitu. Bylo to také loni. Jsou s tím problémy, protože je to na dlouhé lokty a téměř se to nehýbe. Brzdy jsou dost komplikovanou oblastí, protože upečení nových disků trvá šest měsíců. Pokud nám prototyp vyhovuje, trvá šest měsíců než přijde celá nová sada a můžeme ji použít v závodě. Je to dlouhý proces. Proto to trvá tak dlouho a skutečně není šance, že by se něco okamžitě změnilo."

Rosberg nevěděl říct, jak velká je to nevýhoda a zda ho to vždycky stojí i nějaký čas na kolo.

"Nevyhovují my. Znamená to, že mě stojí nějaký čas? Mění se to. Prostě mi nevyhovují a chtěl bych něco jiného. Už jsem zkoušel několik věcí a to, co máme teď, je zatím to nejlepší, co jsme byli schopni najít."

Jeho týmový kolega a zároveň rival v boji o titul mistra světa, Lewis Hamilton, však prý o takovém problému na opačné straně garáže Mercedesu nic neví.

"V minulém závodě byl s brzdami dokonale spokojený," řekl lídr průběžného pořadí. "To je všechno, co k tomu mohu říci. A on dobře věděl, že se mě na tohle půjdete zeptat! Ale nemáme žádný problém s brzdami. Samozřejmě, brzdy jsou něco, co chcete neustále zlepšovat a obzvláště to platí v takovém vedru, protože pokud se přehřejí, začnou ztrácet účinek.

Posledně jsme s nimi neměli žádný problém, protože tam jsme je až tak nezatěžovali. Ale tady dostanou zabrat, protože je tu opravdu horko a pokud se dostanou mimo jejich ideální okno, tak ztratí sílu, a to se podepíše na délce brzdné dráhy. Ale mně to nevadí, užívám si to jako další výzvu."