Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Mallya potvrdil začátek rozhovorů s Renaultem

Mallya potvrdil začátek rozhovorů s Renaultem

Z Force India může být tovární tým.

Renault zvažuje možnost odkoupit tým Force India. Autosportu to potvrdil sám indický podnikatel, šéf a zároveň spolumajitel týmu, Vijay Mallya.

Francouzská automobilka zvažuje svou budoucnost v F1 a šance, že by nadále pokračovala pouze jako dodavatel pohonných jednotek, se už zdá být velmi malá. Z několika vyjádření její zástupců je zřejmé, že vedení automobilky zvažuje hlavně znovuvytvoření továrního týmu a úplný odchod z F1.

S Mallyou se v sobotu večer setkal Alain Prost působící jako ambasador a konzultant Renaultu, bylo to už jejich druhé setkání.

"Včera jsme se setkali, aby mě informovali, že se ještě nerozhodli a nepodali návrh představenstvu Renaultu," řekl Mallya. "Kromě toho chtěli vědět můj názor na nové rozdělení podílů v týmu. Zda bychom byli ochotni uvažovat o tom, že budeme v minoritě a pokud ano, co bychom za to očekávali.

O dodávání motorů jsme ještě vůbec nemluvili. Tématem byl obecně jejich zájem stát se opět konstruktérem, že vedou rozhovory s několika týmy, a také chtěli vědět můj názor - s čím bych souhlasil a s čím ne.

Zeptali se mě, zda jsem připraven rozloučit se s většinovým podílem. Pokud bych řekl ne, asi by to byl rychlý konec rozhovoru, takže jsem řekl, že to musím zvážit ve světle potenciální nabídky a práv, které nabídnou minoritním vlastníkům. Ale nic se nedohodlo. Ještě nevědí, co chtějí, rozhovory byly velmi předběžné."

mallyamonaco

Akcie Force Indie jsou rozděleny mezi tři strany - Mallya, Sahara group a rodinný podnik Molovců, tým ale vede Mallya a je přesvědčen, že správní rada dá i v takto důležité otázce na jeho radu. Prost prý Mallyovi potvrdil, že mezi týmy v hledáčku Renaultu patří také Lotus. Ten byl dosud považován za favorita na odkoupení, jelikož roli továrního týmu Renaultu už jednou plnil a zdá se, že Genii už do něj nechce dále investovat."