Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Pérez přiznal finanční problémy Force India

Pérez přiznal finanční problémy Force India

Není za co vyrábět nové díly

Naposledy jsme o omezení vývoje a přísunu nových dílů slyšeli na začátku roku 2016, kdy z toho byli nešťastní jezdci Sauberu. Pro švýcarský tým nastalo období skromnosti. Když jej uprostřed roku koupila finanční skupina Longbow, už běžel podfinancovaný vývoj vozu na sezonu 2017 a na stole ležela podepsaná smlouva na staré motory Ferrari. Snad se do podobně velkých problémů nedostane Force India, kterou od začátku roku sužuje nedostatek nových dílů.

"Popravdě, očekávali jsme více. Jsem rád, že zůstáváme ve středu pole, ale určitě jsme očekávali více nových dílů, než jsme zatím dostali. Něco jsme obdrželi, ale vyskytly se finanční problémy, které nás pozdržely. V těsném boji ve středu pole rozhodují maličkosti, proto chcete vše, co by tým mohl vyrobit. Nemohli jsme sem přivézt věci, které jsme tu chtěli mít," prozradil Sergio Pérez.

Force India v zimě požádala Liberty Media o rychlejší vyplacení peněz za účast v šampionátu a umístění v Poháru konstruktérů. Žádost se ale dostala na setkání Strategické skupiny F1 a některé týmy pomoc zablokovaly.

Kvůli finančním problémům týmu a opletačkám jeho dvou největších akcionářů se zákonem se už dlouho mluví o hledání kupce. Vidžaj Mallya ale popřel, že by připravoval prodej týmu výrobci energetických nápojů Rich Energy nebo americkému Andretti Autosport.