Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Rosberg viní starý motor

Rosberg viní starý motor

Lauda nesouhlasí.

Nevýkonný ředitel Mercedesu a Nico Rosberg se neshodli v názoru, co může za čtvrté startovní místo na trati, která měla být jejich snadnou kořistí. Lauda v rozhovoru krátce po kvalifikaci řekl, že na vině musí být rozhozené vyvážení vozu, protože výkon Rosbergova starého motoru je stejný jako výkon Hamiltonova nového.

"U Nica nebyl problém s výkonem, měl problémy s řízením. Vůz byl příliš nedotáčivý. Stěžoval si na to," řekl Lauda. "Nemohl pilotovat svým obvyklým způsobem, a to udělalo ten obrovský rozdíl. Mě i ostatní nejvíce překvapil výkon Ferrari, mají opravdu dobrou maximálku. Jejich rychlost ukazuje, jak se jim podařilo zlepšit motor. Je to velké překvapení. Působivé, jak dokázali motor zlepšit v průběhu sezóny."

Rosberg absolvoval tréninky s nejnovější verzí pohonné jednotky Mercedesu, ale na konci třetího tréninku se objevila porucha motoru a Mercedes se ho rozhodl rychle vyměnit. Rosberg tedy jel s motorem, který už má za sebou několik velkých cen, a to včetně náročných závodů na rychlých okruzích Kanadě, Rakousku, Británii a Belgii.

"Museli jsme do vozu vrátit motor, který už má za sebou šest závodů a s každým kilometrem přijdete o trochu výkonu. Obzvláště se to projeví tady v Monze, která motory prověří nejlíp ze všech tratí," řekl Rosberg. "Jsem zklamaný, že se to stalo zrovna tady. Je to velký kompromis a také důvod, proč jsem dnes až čtvrtý. Zítra to bude těžké, protože ani v závodě nebudu tak rychlý, jak bych mohl být. Není to ideální a takto bude těžké najít cestu skrz Ferrari."