Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Mercedes odhalil příčinu selhání

Mercedes odhalil příčinu selhání

Hamilton se nemusí obávat, odstartuje z pole position.

Podle nových zpráv se Lewis Hamilton nemusí obávat, že by jeho motor mohl selhat ze stejné příčiny jako motor jeho týmového kolegu Nica Rosberga.

Rosberg byl donucen vrátit se ke starší pohonné jednotce po objevení problému, jehož příčinu se nepodařilo identifikovat hned. Během krátkého času mezi koncem třetího tréninku a začátkem kvalifikace tak mechanici Mercedesu do Rosbergova monopostu nainstalovali motor starší specifikace, který už má za sebou pár náročných velkých cen. Ať už za to může rozhozené nastavení nebo snížený výkon už dost starého motoru, Rosberg obsadil v kvalifikaci až čtvrté místo, zatímco Hamilton s přehledem získal pole position.

Situace se však ještě mohla obrátit v Hamiltonův neprospěch, kdyby příčina Rosbergova problému ohrožovala i jeho motor. Mercedes by musel přikročit k výměně, a to po kvalifikaci znamená start z boxové uličky.

Mercedesu se však v noci podařilo zjistit, že za selháním Rosbergova motoru je kontaminace chladicí kapalinou způsobená únikem z chladicího systému. Za selháním je prý starší součástka, která není součástí nového balíku vylepšení. Inženýři Mercedesu jsou si jisti, že stejná součástka v Hamiltonově motoru je v pořádku a Brita tedy čeká start z pole position a může se bezstarostně soustředit na závod.

Zatím se s jistotou neví, zda se Rosbergův motor podaří opravit tak, aby mohl být použit v závodech. Motor nyní poputuje do továrny v Brixworthu, kde bude během nejbližších dní důkladně prozkoumán.