Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Rosberg: Jedině vyhrát pár nejbližších závodů

Rosberg: Jedině vyhrát pár nejbližších závodů

Mistrovské ambice s vážnou trhlinou.

Mistrovské plány Nica Rosberga včera dostaly vážnou trhlinu. První polovina sezóny nedopadla podle jeho představ a po Belgii už na Lewise Hamiltona ztrácel 28 bodů, víc než by se dalo smazat jedním vítězstvím i kdyby jeho soupeř nedojel do cíle. Byl tedy nejvyšší čas začít vyhrávat, jenže místo toho přišel o dalších 25 bodů.

"Ano, nepochybně je to masivní krok špatným směrem. Právě když jsem potřeboval snížit bodovou ztrátu, přišel nejhorší výsledek celé sezóny, takže je to teď hodně špatné. Ale nevzdávám se, to nepřichází v úvahu. Budu pokračovat v boji a nezbývá mi nic jiného, než se pokusit vyhrát několik nejbližších závodů," řekl Rosberg.

Německý pilot se po startu propadl za dvojici vozů Williamsu a vpřed se dostal až díky brzké zastávce v boxech. V posledních kolech závodu proto mohl trpět již značně opotřebovanými pneumatikami, ale i přesto se chtěl pokusit zaútočit na Vettelovo druhé místo.

"Je to o to větším zklamáním, že motor explodoval pouze 2 kola před cílem. Neuvěřitelné. Přitom jsem měl slušně našlápnuto k útoku na Vettela, konečně se mi podařilo zchladit brzdy a s využitím ERS jsem se do toho mohl vrhnout, jenže v tu chvíli to bouchlo.

Nanic víkend a strašně moc smůly. Tak velké následky jednoho selhání motoru… Přitom to vlastně ani nebyl problém motoru, vzniklo to na straně šasi, ale museli jsme kvůli tomu vyměnit motor a výsledkem byl tento náročný závod."

Bodový rozdíl mezi vedoucím Hamiltonem a druhým Rosbergem se tedy natáhl na 53 bodů a do konce sezóny zbývá 7 závodů.