Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Rosberg: Už není co ztratit

Rosberg: Už není co ztratit

Opatrnost hází za hlavu, pomohou jedině vítězství.

Nico Rosberg už v boji o titul nemá co ztratit. Závodník s německým pasem sám takto popsal svou situaci. Na Monzu přicestoval s 28 bodovou ztrátou na Lewise Hamiltona a jeho cílem bylo samozřejmě vyhrát, ale přesto nezapomínal na opatrnost. Po vypadnutí kvůli selhání motoru však Rosbergova ztráta v mihu oka narostla na 53 bodů a do konce sezony zbývá už jen 7 závodů. Jeho jedinou šancí je tedy začít vyhrávat a ještě doufat, že Hamilton nesebere všechna druhá místa.

"Závod v Monze samozřejmě neproběhl podle plánu. Bylo zdrcující přijít o dobrý výsledek tak blízko k cíli, ale teď mohu pro posledních sedm závodů zvolit přístup, že už nemám co ztratit," řekl Rosberg. "Vyrážím do plného útoku, jinak bych se musel vzdát a já se nevzdám. Singapur je jedna z mých nejoblíbenějších tratí, takže je to ideální místo k nastartování změny.

Singapur je pro všechny náročný fyzicky i mentálně a mně se taková výzva líbí. Loni mi k pole position chyběly pouze tisíciny sekundy a z víkendu jsem měl dobrý pocit, až dokud mě nevyřadilo selhání volantu. Vím, že tam budu dostatečně rychlý na vítězství, takže doufám v bezproblémový víkend a šanci odstartovat pod startovacími světly."

Průběh sezony a Hamiltonovy dominantní výkony, jakož i jeho bodový odstup od týmového kolegu, připomněly Davidu Coulthardovi jeho roky po boku Miku Häkkinena. Skot dokázal být občas rychlejší než týmový kolega, ale nakonec přihlížel, jak se z něj stává dvojnásobný šampion a jeden z nejuznávanějších jezdců své doby, zatímco on ukončil kariéru bez titulu.

"Po šesti letech závodění jako týmový kolega Miku Häkkinena dobře vím, jaké to je, když je ten druhý o trošku rychlejší," politoval Coulthard Rosberga. "Často přehrajete pouze o desetinu sekundy, ale prohrajete. Ale nevzdáte to a nepovzdychnete si, že je prostě lepší. Snažíte se odhalit důvody a zacházíte přitom stále dál a dál a neztrácíte víru. To je nedílnou součástí povahy pravého sportovce."