Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Rosberg zítra pojede s novým motorem

Rosberg zítra pojede s novým motorem

Vyčerpá tak limit. Hrozí mu penalizace?

Jako by to Nico Rosberg neměl už tak dost těžké, musí se smířit s další špatnou zprávou. Mercedes si ještě není jistý spolehlivostí nového motoru, který Rosbergovi vypověděl službu na konci posledního tréninku v Monze. A protože poslední funkční starší motor dosloužil dvě kola před cílem velké ceny, Rosbergovi nezbývá, než využít další nový motor. Němec se tak dostává na číslo čtyři, tedy maximální povolený počet.

Pokud motor z Monzy nakonec úspěšně projde všemi testy, nemusí to znamenat vůbec nic. Pokud by nebylo možné problém zcela odstranit, bude jej moci Rosberg používat alespoň v pátečních trénincích. Ale pokud se ho už nepodaří vůbec zachránit, čeká Rosberga penalizace ztráty 10 míst na startu jedné z následujících šesti velkých cen, protože sedm závodů, sedm kvalifikaci a 21 tréninků motor prostě nezvládne.

Ale ať se situace vyvine kterýmkoliv směrem, Rosberg se jen tak nevzdá.

"Určitě ne. Mám šanci, takže v ní můžu věřit nebo se na to vykašlat. Rozhodl jsem se, že raději budu věřit. Pomůže mi to v nejbližších závodech a historie už párkrát ukázala, že se může stát leccos. Sedm závodů není málo a s naším vozem bych je mohl všechny vyhrát. Takže se soustředím na svůj víkend a pak se uvidí, jak na tom bude Lewis," řekl Rosberg.

"Tady (v Singapuru) by mohlo dojít k pár překvapením. Například by mohl překvapit Red Bull, vždyť na Hungaroringu i v zatáčkách ve Spa byl hodně rychlý. Musíme si na něj dát pozor a taky na Ferrari."