Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Christian Horner o budoucnosti Red Bullu

Christian Horner o budoucnosti Red Bullu

Nyní je to problém celé F1.

Mnohaletá spolupráce Red Bullu a Renaultu skončí spolu se sezónou 2015 a společnosti se rozhodně nerozcházejí v dobrém. Co si o tom myslí Christian Horner, šéf týmu Red Bull Racing?

"Ještě to není oficiální. Doufáme, že v krátké době dohodneme přátelský rozchod, ale teď když tu sedíme, to ještě není oficiální," řekl Horner pro Sky.

O vyjednávání s Mercedesem:

"Po VC Británie jsme je oficiálně požádali o jejich motory, ale odpověď byla jasná. Nechtějí zásobovat Red Bull. Mercedes byl naší první volbou, ale tyto věci nikdy nebývají jednoduché."

O Ferrari:

"Ferrari má dlouhou historii dodávání silných zákaznických motorů a zdá se, že i nyní mají docela dobrý motor. Po dosažení dohody s Renaultem bude Ferrari naší prioritou."

A pokud by Ferrari řeklo ne?

"Pak bychom měli velký, opravdu hodně velký problém, protože bychom byli týmem bez motorů. Nyní jsou na tahu nejmocnější lidé v F1, protože riskují ztrátu Red Bullu i Toro Rosso. Šance tu je. Jak velká, to už nezáleží od nás. Nyní je to motor Ferrari nebo vůbec nic. Mercedes nám motory nedá a jiná možnost už není."

O konkurenceschopnosti:

"Momentálně jsou v F1 dvě dominantní pohonné jednotky a pokud nemáte jednu z nich, nemůžete být rychlí. Proto je pro nás klíčové dostat se ke konkurenceschopnému motoru a neztratit už ani sezónu.

O lanaření Volkswagenu/Audi:

"Společnosti Volkswagen Audi Group a Red Bull jsou si blízké v mnoha formách motorsportu, a pokud by se rozhodly vstoupit do F1, bylo by to skvělé pro celou F1. Ale i kdyby začali hned v této chvíli, konkurenceschopný motor budou mít až za dva nebo tři roky."