Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Williams se už Red Bullu nebojí

Williams se už Red Bullu nebojí

Singapur byla jednorázová záležitost.

Nebýt Sebastiana Vettela a jeho Ferrari, slavil by Red Bull v Singapuru první vítězství v této sezóně. I druhé místo však stačilo k ukrojení z bodového náskoku Williamsu. Neobává se Grove, že by ještě mohlo nečekaně přijít o třetí místo Poháru konstruktérů?

"Nemyslím, že bychom měli výsledku singapurského závodu přikládat velký význam," řekl Rob Smedley, šéf traťových operací Williamsu. "Stejně tak nemůžeme nic vyčíst z výsledku Velké ceny Itálie, kde jsme na Red Bull získali 22 bodů. Oba okruhy jsou dost specifické, takže by bylo naivní dělat předpověď pro zbytek sezony na základě těchto výsledků.

Je pravda, že přišli s novou přední částí a že to jejich vozu pomohlo a teď to možná mezi námi bude až do konce sezony velmi těsné, ale to vůbec nevadí. Jsme tady, abychom závodili s nejlepšími. Pokračujeme ve vylepšování našeho vozu, i když středem pozornosti už je vůz pro příští sezónu. Pokud se vyhneme chybám, určitě nám bude patřit třetí místo i na konci sezóny."

V Suzuce chce Williams svůj náskok opět zvýšit, ale doufá v suchý závod. Na mokré trati by asi byl Red Bull podstatně nebezpečnější.

"Minulý rok tu byl náš vůz velmi dobrý na suché trati, na mokré už méně. Na tomto okruh je důležitý aerodynamický odpor, výkon motoru a to, jak si vůz poradí s rychlými zatáčkami. To vše našemu vozu vyhovuje, očekáváme dobrý závod. V porovnání s našimi soupeři bychom měli mít navrch, takže z toho chceme vytěžit co nejvíc.