Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Může Red Bull nakonec dostat motory Honda?

Může Red Bull nakonec dostat motory Honda?

Christian Horner tuto možnost nevylučuje.

V Austinu se padokem F1 začal šířit zajímavý drb, o který vás nechceme ochudit. Red Bull je prý docela blízko k získání motorů Hondy.

Nevíme, odkud se tato zpráva vzala, ale počítá s tím, že Honda může být nakonec poslední možností Red Bullu jak zůstat v F1 a nesmířit se s nakupováním rok staré specifikace pohonných jednotek. Mercedes už spolupráci s Red Bullem vyloučil a Renault se s ním chce rozloučit co nejdříve. Pokud už padly i všechna jednání s Ferrari, může být Honda poslední možností a v rámci zachování dobrých vztahů s Berniem Ecclestonem by nad tím prý i byla ochotna uvažovat.

Přesto zde ovšem je ještě pravděpodobné veto od McLarenu, který má s Hondou exkluzivní kontrakt. Red Bull navíc trvá na tom, že chce okamžitě konkurenceschopnou pohonnou jednotku a PJ Hondy je letos jediná slabší než ta od Renaultu.

Tomu, co se zdálo být pouze hloupým drbem, však přidal na důvěryhodnosti rozhovor s Christianem Hornerem, který směřování k této dohodě nepopřel a přímé odpovědi se raději vyhnul.

"Myslím, že jsme tu už měli drby o každém výrobci motorů, jehož motor by se alespoň teoreticky mohl objevit za zády našich jezdců. Z tohoto úhlu pohledu je šance, že to bude Honda, přesně 25 procent," řekl Horner v pátek v Austinu. "Myslím, že padokem se šíří hodně spekulací a mnoho lidí si podle nich utváří svůj názor. Když budeme mít co oznámit nebo se něco vyřeší, určitě vám o tom řekneme."