Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Jolyon Palmer bude závodit za Lotus!

Jolyon Palmer bude závodit za Lotus!

Šampion GP2 si přece jen našel cestu do F1.

Jolyon Palmer bude příští rok závodit za Lotus. Stane se tak týmovým kolegou Pastora Maldonada a možná i továrním jezdcem Renaultu.

24letý britský jezdec je úřadujícím šampionem série GP2. Ani po velmi úspěšné sezóně, ve které porazil Stoffela Vandoornea i Felipeho Nasra, však nedokázal obsadit závodní sedačku týmu F1, a tak přijal alespoň místo náhradního jezdce Lotusu. Dočasně se tak vzdal závodění, ale alespoň se seznámil s technikou vozů F1 a měli jsme ho možnost vidět v deseti pátečních trénincích.

V trénincích mu svůj vůz půjčoval Romain Grosjean, který se ale rozhodl, že příští sezónu stráví raději ve voze Haasu. U Lotusu, který možná ještě před koncem roku odkoupí Renault, aby z něj udělal svůj tovární tým, se tak nečekaně uvolnilo místo závodního pilota. Zájem projevili Kevin Magnussen i Jean-Éric Vergne, tým se však poměrně rychle rozhodl pro Jolyona Palmera.

"Neuvěřitelné!" raduje se Palmer. "Bylo to dlouhé dobrodružství a nyní jsem tak rád, že jsem byl vybrán na místo závodního pilota! Stálo mě to hodně tvrdé práce a musel jsem nejprve dokázat, že na to mám. Jsem velmi vděčný všem, kteří mi dosud v tomhle týmu pomáhali. Už teď se těším na sezónu 2016 a na to, jak využiji všechny nasbírané zkušenosti."

Šéf týmu, Gérard Lopez, dodává: "Je nám velkým potěšením oznámit, že mladý talentovaný britský jezdec Jolyon Palmer bude příští rok závodit za náš tým. Letos jsme ho měli možnost sledovat při práci třetího jezdce, vidět jeho talent a celý tým se těší, že byl vybrán na místo závodního pilota."