Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Hamilton: Nejlepší chvíle mého života

Hamilton: Nejlepší chvíle mého života

Vyrovnal se Sennovi, už si splnil svůj největší sen.

Lewis Hamilton je staronovým mistrem světa F1. K titulům z let 2008 a 2014 přidal další a tentokrát dominantním způsobem. Mistrovský titul má jistý 3 závody před koncem sezóny. Třetí titul je pro něj o to cennější, že jím postoupil na úroveň svého velkého vzoru z dětství, Ayrtona Senny.

"Opravdu těžko se mi hledají slova. Za všechno vděčím svému otci a rodině, která mě podporovala všechny ty roky a hodně kvůli tomu obětovala. Vyrovnal jsem se Ayrtonu Sennovi, který pro mě tolik znamenal… Je to velmi emocionální moment, nejlepší chvíle mého života. Neustále jsem na to tlačil a tlačil. Doufám, že jsem tím lidi inspiroval. Nikdy se nevzdávejte. Šílené pomyslet, že jsem teď trojnásobným mistrem světa," řekl Hamilton po závodě.

Brit si tak splnil svůj velký sen. Nemyslí na to, že by se vyrovnal sedminásobnému mistru světa Michaelu Schumacherovi. Už tři tituly ho naplňují spokojeností.

"Myslím, že pro Sebastiana (Vettela) může být cílem Schumacher, jsou to krajané. Pro mě byly vždy cílem tři tituly, jako měl Ayrton. On sice nebyl mým krajanem, ale jako dítě jsem k němu vzhlížel.

Nevím, co bude dál, ale už není nikdo, komu bych se chtěl vyrovnat. Před minulým závodem jsem řekl, že mám pocit, jako bych od Ayrtona přebíral štafetový kolík. Ponesu ho, dokud budu mít sílu.