Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Zklamaný i rozzlobený Rosberg

Zklamaný i rozzlobený Rosberg

Hamilton do něj narazil, nakonec to ale pokazil sám.

V Rosbergovi se v cíli Velké ceny USA mísily pocity zklamání a hněvu. Zklamaný byl ne jen definitivním potvrzením další prohry interního souboje s Lewisem Hamiltonem a jeho korunovací na šampiona sezóny 2015, ale hlavně vlastní jezdeckou chybou. Po odjezdu druhého safety caru se dokázal Hamiltonovi vzdálit a byl na dobré cestě za vítězstvím. Po chybě v druhé zatáčce okruhu však vyjel daleko do asfaltové výjezdové zóny a vítězství jednoduše přenechal Hamiltonovi.

"Nemůžu říct, že by něco bylo s vozem. Musel jsem udělat chybu. Prostě se mi protočila kola s ne úplně zahřátými pneumatikami" řekl včera nejsmutnější muž na Circuit of the Americas. "Ještě se mi to nikdy nestalo. Dokonce ani při testování. Nevím, jak to vysvětlit. Nerozumím tomu. Samozřejmě pro mě bylo moc těžké přijít takhle o vedení a vítězství. Cítil jsem se fantasticky a najednou se to pokazilo. Moje chyba mě stála vítězství."

Zlobit se může na Hamiltona za jeho manévr v první zatáčce závodu. Brit startoval z druhého místa, ale na levé straně rovinky vedoucí do levotočivé zatáčky. Po lepším startu se dostal vedle Rosberga a vypadalo to, že rivalové projedou zatáčkou bok po boku. Hamilton se však nechal z vnitřní stopy vynést až na vnější okraj dráhy a Rosberga po kontaktu pneumatik vystrčil až za obrubník. Zatímco se Němec vrátil, předjeli ho další tři jezdci.

"V první zatáčce to bylo velmi agresivní. Co k tomu říct? Určitě to bylo extrémně agresivní. Srazili jsme se. Řekl bych, že Lewis do mě vrazil. Nebylo to správné, ale nemohu teď říct víc."

Před vystoupením na stupně vítězů se v zákulisí odehrál "incident s čepicí číslo 2".

"To nic nebylo. Jen běžné hry," řekl Rosberg.