Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Renault: Není důvod odkládat přejmenování Lotusu

Renault: Není důvod odkládat přejmenování Lotusu

Tedy, pokud ho koupíme…

Stále žádné oficiální potvrzení, stále máme být překvapeni v Abú Zabí, ale Renault už nemá problém mluvit i o podrobnostech svých plánů pro budoucí a další sezony. Například již rozhodl, že nebude oddalovat přejmenování týmu, jak to udělal v roce 2001, kdy odkoupil Benetton. Tým z Enstone se tedy v Abú Zabí zřejmě naposledy objeví pod jménem Lotus F1 Team.

"Stane se to již v roce 2016," potvrdil motorsportu Cyril Abiteboul. "Nemáme důvod čekat. Víme, že sezóna 2016 bude v oblasti fungování týmu i jeho výkonů přechodnou, tedy pokud ho koupíme. Ale není žádný důvod čekat se zahájením marketingového příběhu. I když výsledky na trati nebudou úžasné, bude to skvělý příběh a my se už nemůžeme dočkat, až ho rozpovíme."

Renault R29

Z dalších Abiteboulových slov vyplývá, že tým se nebude jmenovat jednoduše Renault F1 Team, jako v letech 2002 až 2010. Ke změně názvu týmu bude potřebovat souhlas Bernieho Ecclestona a ostatních týmů.

"My už víme, co chceme. Máme strategii, které se chceme držet při pojmenování týmu. Víme, proč chceme vstoupit do F1 a kterou značku chceme podporovat. Renault je světoznámá značka, ale je tu spojení i s jinými značkami. Nyní k tomu více neřeknu, protože to bude součástí oznámení.

Takže víme, co chceme a budeme o tom mluvit s řídícím orgánem (FIA). Ještě jsme nezačali, protože to asi bude muset projít určitým procesem schválení. Ale myslím, že nebudeme jediní, kdo bude žádat o změnu jména, takže od všech očekáváme pragmatický přístup."

Dalšími zájemci by mohly být Force India jednající s Aston Martinem a žádost o přejmenování se očekává i od Manoru, kteří to loni nestihl a letos závodí pod oficiálním jménem Manor Marussia.