Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Renault už Hornerova vyjádření nečte

Renault už Hornerova vyjádření nečte

Přesto odpověděl na kritiku

Christian Horner po odstoupení Maxe Verstappena z VC Maďarska opět pořádně zkritizoval Renault.

"Nechci se do toho nechat vtáhnout, zbytečně o tom moc mluvit, ale my tu platíme hodně milionů liber za motor, protože to má být prvotřídní produkt, absolutní hi-end. A sami jste viděli, že to nedostáváme," řekl šéf Red Bullu ještě během závodu. "Je to frustrující. Ještě stále máme v závodu Daniela a nechám Cyrila (Abiteboula), aby pak vytáhl své omluvy."

Šéf Renaultu ale nebyl v náladě vysvětlovat své chyby ani se omluvit Red Bullu a také se už těší, že se tohoto zákazníka zbaví.

"Naši šéfové nečtou, co říká Christian Horner. Už asi tak od roku 2015," řekl Abiteboul. "Je jasné, že s nimi už nechceme mít nic společného. Je to zřejmé a už je to i dohodnuté. Budou mít svého motorového partnera, který bude platit šílené peníze za to, aby byl vidět jeho produkt. Takže mu přeji hodně štěstí a to je všechno, co k tomu řeknu."

Motory francouzského dodavatele v neděli zkritizoval i Max Verstappen a použil přitom hodně vulgarismů. Zpětně se za ně omluvil. Asi ale nemá na mysli kritiku Renaultu, nýbrž volbu slov.

"Když pomyslím na včerejšek, stále jsem zklamaný," dal svým fanouškům vědět prostřednictvím sociálních sítí. "Ale neměl jsem použít slova, která jsem řekl. Vychrlil jsem je kvůli adrenalinu. Byl to velmi emotivní moment po velmi dobrém startu do závodu."