Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Renault prý připravuje zcela nový motor

Renault prý připravuje zcela nový motor

Ze současného konceptu už více koní nedostane

Šéf týmu Renault Cyril Abiteboul přišel se zajímavou zprávou. Ve francouzské továrně se prý pro příští sezonu navrhuje zcela nový motor, neboť stávající koncept narazil na své hranice. Další velké překopání pohonné jednotky jsme nečekali, protože Renault přišel s jjeí "na 95 procent změněnou" podobou teprve loni a pustil se do odstraňování dětských nemocí. To v podstatě ukončil až letos, když se odhodlal k dlouho odkládanému nasazení nového MGU-K, které tovární tým i Red Bull pořádně potrápilo během zimní přípravy na sezonu 2017.

"Bude to nový motor," řekl Abiteboul o plánech ve Viry-Châtillonu na rok 2019. "Jedním z důvodů tohoto rozhodnutí, jakož i toho, proč se Spec-C (třetí verze letošní pohonné jednotky) nebyl dosažen větší progres ve výkonu, je, že narážíme na strukturální omezení současného motoru.

Vzhledem na naše ambice v oblasti zvyšování výkonu potřebujeme téměř kompletně nový motor. Ne rekuperační systémy, protože tam už moc možností jak zlepšit výkon nezbývá, ale zbytek motoru bude nový. Musíme být velmi opatrní i extrémně drastičtí. Potřebujeme disciplínu a dobře stanovené cíle, abychom se na začátku příští sezony nedostali do problémů."

Abiteboul dále řekl, že Renault byl k velkému kroku donucen výsledky ostatních výrobců, jelikož všichni tři letos zásadně zlepšili své motory.