Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Hamilton zkoušel odlišné nastavení

Hamilton zkoušel odlišné nastavení

Vozu už nerozumí.

Hamiltonovi se ani dnes nepodařilo přerušit Rosbergovu sérii kvalifikačních vítězství a tentokrát byl pomalejší o téměř 4 desetiny sekundy. Jako vysvětlení zopakoval, že od změn, které udělal Mercedes v Singapuru, si s vozem nerozumí tak dobře jako Rosberg. Se svými inženýry to zkusil vyřešit většími změnami v nastavení, ale správný recept nenašel.

"Už pár závodů jsou věci trochu jiné. Dělám co můžu. S inženýry na tom celou dobu pracujeme, snažíme se s tím něco udělat a chtěli jsme vyzkoušet odlišný přístup. Tento víkend jsme zkusili něco velmi odlišné a tak… Obecně to v závodě nebývá tak zlé, s vozem bojuji, když je na limitu. Na začátku (závodů) se ve voze cítím mnohem lépe," řekl Hamilton.

"Před víkendem jsem řekl, že zkusím něco změnit, ale nakonec jsem prostě nebyl dost dobrý. Mnohem raději bych byl na pole position a tvrdě jsem na tom pracoval, ale Nico byl dnes skvělý."

Rosberg za šestým kvalifikačním vítězstvím nevidí nic jiného než malou změnu rovnováhy. Předtím byl o trochu rychlejší Hamilton a nyní je o trochu rychlejší on.

"Dříve byly misky vah trochu nakloněné na jednu stranu a nyní jsou stejně nakloněny na opačnou stranu. Teď jsem rychlejší já a mám z toho velkou radost. Užívám si to a jsem rád, že jsem to opět dokázal," řekl Rosberg.

"Není to žádné oživení ani jsem nic speciálního nevymyslel. Je to jen o zlepšování se.  Předtím to vždy bylo velmi, velmi těsné, ale Lewis býval o desetinu sekundy rychlejší a nyní je ta desetina na mé straně. Dnes to bylo více, ale v posledních dvou závodech to bylo velmi těsné."