Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Rosberg: Ať sezóna 2016 začne zítra!

Rosberg: Ať sezóna 2016 začne zítra!

Němec odjíždí na dovolenou v životní formě.

A je to. Je dobojováno. Sezóna 2015 skončila a jezdci, mechanici, inženýři i jejich šéfové se už těší na prosincovou dovolenou. Minimálně jeden jezdec by si však přál, aby žádné zimní volno nebylo a další sezóna začala hned zítra. Pokud tipujete Nica Rosberga, tipujete správně. Němec skončil v šampionátu daleko za Lewisem Hamiltonem, ale sezónu ukončil ve velkém stylu. Šňůru vyhraných kvalifikací včera natáhl na číslo 6 a včera vyhrál už třetí závod v řadě. Není divu, že by nejraději pokračoval v závodění.

"Jsem nadšený, konec sezony byl na výbornou a nejraději bych se hned vrhl do další sezóny. Kdyby to bylo na mně, tak sezóna začne zítra, neměl bych s tím problém, nač dovolená?!" řekl po závodě nabuzený Rosberg. "Ale přesto je skvělé zakončit sezónu takto, ideální příprava na dovolenou!"

V závěru závodu se zdálo, že boj o vítězství by se mohl zdramatizovat skrz odlišnou strategii Lewise Hamiltona. Na první sadě tvrdších pneumatik vydržel mnohem déle než Rosberg a na konci závodu se před ním otevřela možnost dokončit závod s jedinou zastávkou, nebo na poslední kola nazout rychlejší super-měkké pneumatiky. Rosberg si je ale jistý, že o vítězství by v žádném případě nepřišel.

"Během celého závodu jsem kalkuloval s rychlostí, abych měl závod pod kontrolou. Moje pneumatiky byly v pořádku, takže jsem byl připraven tlačit až do konce závodu. Na konci závodu jsem pak měl mnohem starší pneumatiky než Lewis, ale moje rychlost zůstala dobrá, takže jsem velmi spokojený."

Letošní monoposty zazpívají svou labutí píseň až pozítří ve 12 hodinovém testu pneumatik pro příští sezónu. V dominantním voze Mercedes W06 bude sedět Pascal Wehrlein.