Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Hamilton: Rosberg si moc stěžuje

Hamilton: Rosberg si moc stěžuje

Klasický pracháč z Monaka?

Po třech letech práce pro jeden tým není vztah mezi Lewisem Hamiltonem a Nicem Rosbergem zdaleka tak kamarádský, jako když se oba těšili z Hamiltonova přestupu z McLarenu. Rosberg si během tří sezón vícekrát stěžoval na Hamiltonovo příliš agresivní počínání ve vzájemných soubojích. Hamilton zase naznačuje, že Rosberg je příliš měkký, protože "pochází z jiného prostředí".

"Už jste ho slyšeli stěžovat si na různé věci. Ale netřeba si to všímat, on už je jednou takový. Myslím, že je to kvůli tomu, že pochází z jiného prostředí," řekl Hamilton BBC po další mistrovské sezoně.

Není to poprvé, co Hamilton připomíná své dětství v levných hotelových pokojích, zatímco jeho současný týmový kolega vyrůstal v Monaku a užíval si luxus, který mu mohl poskytnout jeho otec Keke Rosberg, mistr světa F1 z roku 1982.

"Na trati musíte být tvrdí," hájí se Hamilton. "Nemůžete být k ostatním milí a zvát je před sebe. Každý se stará o sebe. Nejsem tady, abych si našel kamarády, a po závodě nikdo neřekne něco jako: "Hej, kámo! Byl to pěkný závod a ty jsi na mě moc hodný, že si mě nechal vyhrát." Tady musíte využít každou příležitost.

Nemyslím to tak, že musíte toho druhého vystrčit z trati nebo podvádět, ale musíte být agresivní, silní a tvrdí, jinak se nikdy nedostanete až na limit svých možností. A můžete se zeptat kteréhokoliv mistra světa, pokud jste na vnější straně zatáčky, musíte ustoupit."

Hamilton také připomněl, že jeden z kontroverzních momentů, start letošní Velké ceny USA, nakonec neměl na výsledek žádný vliv.

"Věřím v karmu, a přestože jsem neudělal nic hrozného, po jeho návratu do vedení závodu jsem si řekl, že za to může karma. Už by neměl mít důvod stěžovat si. Pak jsem se znovu dostal na první místo a on si beztak musel na něco stěžovat."