Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Red Bull a TAG Heuer se dohodly s Renaultem

Red Bull a TAG Heuer se dohodly s Renaultem

Red Bull Racing má motory i sponzora.

Tým Red Bull Racing dnes oficiálně oznámil vyřešení svého problému s motory. Nadále bude používat pohonné jednotky Renaultu, které však ponesou jméno švýcarského výrobce hodinek, TAG Heuer.

Red Bull toto řešení naznačil už včera prostřednictvím fotografie na Twitteru. Do problémů ho dostal rozkol s Renaultem, následek slabého výkonu a nespolehlivosti francouzských pohonných jednotek v tomhle i minulém roce a Renault zase Red Bullu vyčítá příliš ostrou, nekonstruktivní a občas i nezaslouženou kritiku a poškozování dobrého jména jedné z největších automobilek na světě.

Když se ale Red Bull nedokázal dohodnout s Ferrari, Mercedesem ani Hondou, nastal čas udělat kompromis. Red Bull si již nebude stěžovat na Renault jako na svého motorového partnera a Renault si za "neoznačené" motory zřejmě nechá zaplatit více, než dostával v minulých sezónách. Nakonec je zde společnost TAG Heuer, která bude mnohem více na očích než během posledních let s McLarenem a ve spojení se značkou Red Bull vidí také potenciál dostat se do povědomí mladých lidí.

"TAG Heuer je už léta ikonou světa F1 a my jsme nadšeni, že se rozhodli v tomto sportu pokračovat skrz spojení s naším týmem," oznámil Christian Horner, šéf Red Bull Racingu. "Stejně si ceníme inovace a máme společnou touhu vyniknout z davu a udělat z tohoto spojení jedno z nejvíce vzrušujících partnerství v F1.

Rovněž nás potěšilo, že Renault oznámil dlouhodobé setrvání v F1 a touto cestou mu děkujeme za příspěvek tomuto týmu od roku 2007. Jejich technické partnerství s Ilmorem nám dává jistotu a těšíme se na sezónu 2016."

Horner tak zřejmě prozradil něco, co v dnešní oficiální zprávě o obnovení továrního týmu Renaultu nebylo. Ilmor v čele se známým inženýrem Mariem Illienem má Renaultu pomoci se zlepšením jeho pohonných jednotek.