Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Mallya údajně přišel o kontrolu nad Force India

Mallya údajně přišel o kontrolu nad Force India

Jeho podíl už prý patří společnosti Diageo.

Webová stránka gptimes uveřejnila zatím nepotvrzenou zprávu, že Vijay Mallya přišel o svou kontrolu nad týmem Force India. Vlastníkem jeho podílu má již být Diageo, nadnárodní společnost podnikající v oblasti výroby a prodeje alkoholických nápojů, vlastník značek Smirnoff Vodka, Johnnie Walker, Guiness, Baileys a mnoha dalších.

Mělo se tak stát na základě sporu, který měli Mallya a Diageo jako akcionáři společnosti United Spirits, u které Mallya zastává post předsedy. V rámci interní transakce došlo ke sporu, který skončil až u soudu a ten dal za pravdu Diageu. Mallyovi byla uložena povinnost vrátit Diageu 81 milionů britských liber. A když indický podnikatel, který musel na konci roku 2013 zavřít svou leteckou přepravní společnost Kingfisher Airlines, včas nezaplatil, Diageu připadla záruka za tento dluh, Mallyův podíl v týmu Force India.

Nevíme, kolik procent vlastnictví Force Indie se přesunulo k Diageu, ale má se za to, že Vijay Mallya vlastnil 42.5 procenta akcií, 42.5 procenta vlastní indická společnost Sahara India Pairwar a zbylých 15 procent rodina Molů.

Před koncem sezóny se objevily zprávy, že Mallya jedná s automobilkou Aston Martin o sponzorské dohodě, v rámci které by se tým přejmenoval na Aston Martin. Do obchodu mělo být zapojeno i Diageo, které by tým s prestižním jménem podpořilo štědrým sponzorským balíkem a na vozech by se namísto značky Smirnoff Vodka objevily prestižní loga Johnnie Walker. Nakonec by ale mohlo být všechno jinak, Diageo a Aston Martin se dohodnou bez Mallyu.

Jde o zajímavou, ale nepotvrzenou zprávu, takže budeme čekat na oficiální stanovisko Force Indie.