Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Hamilton už korunovaným šampiónem sezóny 2015

Hamilton už korunovaným šampiónem sezóny 2015

Mercedes převzal Pohár konstruktérů, Verstappen 3 ceny.

Lewis Hamilton obhájil titul šampiona F1 už v říjnové Velké ceně USA, ale oficiálně ho korunovali až včera během galavečera FIA v Paříži. Hamilton je prvním britským jezdcem, kterému se podařilo titul nejen vybojovat, ale i obhájit v další sezóně.

"Slovy se nedá popsat, co pro mě znamená být trojnásobným mistrem světa," řekl Hamilton. "Je to sen, je to neuvěřitelný pocit a jsem velmi hrdý na mou rodinu za to, co všechno udělala, aby mě sem dostala. Nezapomínám, jak tvrdě museli můj táta a máma pracovat a obětovat se kvůli mně."

Němci Nico Rosberg a Sebastian Vettel převzali ceny za druhé a třetí místo a DMSB převzalo cenu za Německo, protože jezdci této národnosti nasbírali v sezóně 2015 nejvíce bodů. Za německou automobilku Mercedes převzal Pohár konstruktérů Toto Wolff.

Cenu pro nejlepší televizní stanici převzal Canal Latin America a za nejlepší podnik sezony byla vyhlášena Velká cena Mexika. A až tři ceny si odnesl letošní nováček, jen 18letý Max Verstappen.

Mladý Holanďan obdržel cenu pro nejlepšího nováčka, cenu Osobnost roku a také cenu za nejlepší manévr roku. Cenu pro nejlepšího nováčka mu udělila Komise jezdců FIA, cenu pro osobnost roku dostal po hlasování médií a za cenu Manévr roku děkuje fanouškům, kterým se v hlasování nejvíce líbil jeho předjížděcí manévr na Felipe Nasra po vnější straně zatáčky Blanchimont na okruhu Spa-Francorchamps.

Za ceny v kategoriích manévr roku a nováček roku Verstappen pěkně poděkoval, ale že je také osobností roku, to ho trochu překvapilo.

"Osobnost roku? Nevím, proč jsem vyhrál tuto cenu, ale jsem rád, že mě média mají rády!"