Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Indonésie nabízí Manoru 15 milionů eur

Indonésie nabízí Manoru 15 milionů eur

Na startech Velkých cen zřejmě uvidíme Ria Haryanta.

Asi těžko může někoho překvapit zpráva, že nejslabší tým sezóny 2015 opět hledá jezdce s co nejbohatšími sponzory. Výše sponzorského příspěvku se zpravidla drží v tajnosti a žurnalisté musí využívat své informátory v jednotlivých týmech. V Indonésii ale mají vlastní zvyky, a když sponzorovat, tak ať všichni vědí, jak moc máme rádi motorsport. Indonéská vláda ho má ráda až do výše 15 milionů eur (405 milionů korun), které Manor dostane, pokud (když) za něj bude jezdit Rio Haryanto.

"Po našich diskusích s Riem Haryantem a jeho managementem můžeme s radostí oznámit, že Ministerstvo mládeže a sportu Indonéské republiky zajistí 15 (patnáct) milionů eur, aby Rio Haryanto v roce 2016 soutěžil v Mistrovství světa F1 v týmu Manor," oznámil indonéský ministr pro mládež a sport, Imam Nahrawi.

Indonésie za tyto peníze zároveň dostane prostor na vozech i kombinézách jezdců a Manor se bude podílet na propagaci Indonésie a její obchodních společností.

Manor ještě oficiálně nic neoznámil. Rio Haryanto má 22 let a letos skončil čtvrtý v GP2, k třetímu místu mu chyběl jediný bod. S týmem Manor se seznámil na začátku tohoto měsíce, když v jeho voze absolvoval posezónní test.