Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Zaměstnanci Ferrari se musí bát neúspěchu

Zaměstnanci Ferrari se musí bát neúspěchu

Šéf Ferrari očekává, že postaví vítězný stroj.

Po nečekaně dobré sezoně 2015 se tým z Maranella připravuje na velký útok na pozici Mercedesu. Z uplynulé sezony si odnesl 3 vítězství a příští rok jich má být podstatně víc, k čemuž bude zapotřebí perfektní zimní příprava. Podle prezidenta automobilky by se zaměstnanci Scuderie měli bát neúspěchu.

"Mistrovství světa se rozhodují v zimě, kdy se pracuje na voze pro další sezónu," řekl Sergio Marchionne. "Když dorazíme do Melbourne, rychle zjistíme, jestli jsme odvedli dobrou práci, nebo byl někdo lepší než my.

Pokud bych měl všem v Maranellu dát jednu radu, poradil bych jim, aby se báli příchodu jara. Nyní nás trápí, že nevíme, co se na nás chystá vytáhnout Mercedes. To uvidíme až v únoru. Během testů nedostaneme definitivní odpověď, ale v březnu už budeme vědět, nakolik se vyplatila práce vložená do vývoje motoru a nového vozu.

Následující měsíce rozhodně nebudou lehké a my si nemůžeme dovolit odpočívat s vědomím, že jsme letos získali 13 pódií a 3 vítězství. Budoucí sezóna bude velmi těžká. Pamatuji si, jak jsem poprvé mluvil s (generálním ředitelem Mercedesu, Dieterem) Zetschem. Když přišla řeč na hrozbu ze strany Ferrari, byl dost arogantní, ale myslím si, že teď už má trochu více respektu. Ale jen o trochu, protože oni vyhráli. Pokud chceme respekt, musíme ho získat v Austrálii."

Maurizio Arrivabene přijal slova svého šéfa pozitivně.

"Věřím, že strach může mít pozitivní účinek. Když se lidé něčeho obávají, soustředí se na problém na sto procent. S pozitivním strachem můžeme být silnější, dodá nám odhodlání. Tohle měl náš prezident na mysli, když to říkal."